Kostholdsveiledning

Hva er det?

En kostholdsveiledning er en konsultasjon på 60 minutter der du får estimert næringsinntak og får forskningsbaserte kostråd tilpasset deg 


Hvem passer det for?

Kostholdsveiledning passer for alle som vil ha en helsegevinst av å gjøre endringer i kosten eller deg som er nysgjerrig på ernæring og om du får i deg det du trenger av næring i løpet av en dag. Dersom du på grunn av allergier eller andre årsaker utelater matvarer fra kostholdet ditt kan jeg også gi deg råd om hvordan du skal få i deg alle næringsstoffene du trenger. Det passer også for deg som er gravid eller ammer og deg som ønsker veiledning i forhold til vekt eller livsstilsrelaterte tilstander som for eksempel diabetes type 2, høyt blodtrykk eller høyt kolesterol*.
Er du usikker på om jeg kan hjelpe deg? Ta kontakt (95 17 94 10) eller kom innom kontoret mitt for en uforpliktende prat.

*Kostholdsveiledning er en rådgivningstjeneste og erstatter ikke andre behandlingstilbud hos autorisert helsepersonell


Hva skjer på en kostholdsveiledning?

Kostholdsveiledningen starter alltid med en førstegangskonsultasjon. Her vil jeg samle relevant informasjon om deg, din sykehistorie, medikamentbruk og livsstil. Deretter vil jeg gjøre en kostanamnese, der jeg får et bilde av hvordan kostholdet ditt ser ut før jeg kan gjøre en ernæringsfaglig vurdering og gi individuelt tilpassede kostråd. Sammen blir vi enige om hvilke tiltak som er mest relevant, nyttig og gjennomførbar for deg og ditt mål. Samtalen vil ta ca. 1 time hvor jeg også, etter samtykke fra deg, setter av tid i etterkant til å skrive et journalnotat.
Dersom du har behov for det kan vi sette opp oppfølgingstimer med varighet på ca. 30 minutter. I oppfølgingssamtalen går vi gjennom hvordan det har gått siden sist, og kartlegge din indre motivasjon. I denne samtalen er det også mer rom for å svare på de spørsmålene du måtte ha i forhold til kosthold og helse. Målet med samtalen er at du skal få et så godt utbytte av veiledningen som mulig, få gode forskningsbaserte kostråd, få svar på dine spørsmål og øke din motivasjon for å nå ditt mål.
Jeg tilbyr også kvantumsrabatt, der du ved start kan velge førstegangskonsultasjon med 3 eller 5 oppfølgingssamtaler.


Hva får du?

 - Estimat for hvilke makronæringsstoffer*, vitaminer, mineraler og sporstoffer du får i deg nok av gjennom kostholdet og eventuelt hvilke næringsstoffer du får i deg for lite av.

 - Dersom du ønsker veiledning med tanke på vektendring vil du også få beregnet et cirka energibehov og energiinntak basert på kostanamnesen.
 - Forskningsbaserte kostråd individuelt tilpasset deg, ditt behov og ditt mål for veiledningen.
 - Tilpassede SMARTE mål. SMARTE mål er spesifikke, målbare, akseptable, realistiske, tidsbestemte og evaluerende. Det vil si smarte mål som bidrar til økt sjanse for suksess!

*Makronæringsstoffer er karbohydrater, proteiner, fett og alkohol. Disse kalles også de energigivende næringsstoffene (alkohol blir medregnet her på grunn av at det har et høyt innhold av energi og må medregnes det totale inntaket selv om det ikke er noe kroppen har behov for)


Introduksjonspriser

Førstegangskonsultasjon: 450,-

Oppfølgingssamtale: 300,-

Kostholdsanalyse: 200,-

Dette er en tilleggstjeneste i forbindelse med din førstegangskonsultasjon hvis du bestiller dette.


Kvantumsrabatt (1+3): 1100,-

Kvantumsrabatt (1+5): 1650,-


Du kan velge om du booke time online, eller med meg direkte på kontoret eller på sms(95179410)

Jeg har fast kontortid hver mandag 0800-1600(enkelte mandager 0800-1400)